Za sportiste koji se nadmeću na nacionalnom i međudržavnom nivou, pripreme su najvažnija stavka u takmičarskom kalendaru. Od načina na koji je utrošeno vreme provedeno na pripremama direktno zavisi učinak ekipe u narednoj sezoni, posebno kada je reč o pripremama koje se organizuju neposredno pred velika takmičenja. Svaki trener zna da su uslovi u kojima se obavljaju pripreme važni ne samo za podizanje učinka sportista, več i za formiranje timskog duha i prijateljstava, bez čega je nemoguće zamisliti uspešnu ekipu.

Vrhunski sportisti, posebno oni koji na pripreme reprezentacije dolaze iz stranih klubova, navikli su na besprekorne uslove za trening, a isto važi i za fudbalere i košarkaše domaće prve lige.

Kovilovo Resort pruža najbolje uslove za pripreme profesionalnih sportista u našoj zemlji, u šta su se tokom godina uverile stotine ekipa iz Srbije i Evrope, uključujući prvoligaške fudbalske i košarkaške timove i reprezentacije Srbije, muške i ženske, u praktično svim sportovima.

Ekipama na pripremama na raspolaganju su dva travnata fudbalska terena, sala sa parketom po FIBA standardima, spoljni tereni za tenis, košarku i odbojku, dva terena za mali fudbal, jedan sa tvrdom podlogom i jedan sa veštačkom travom.

Kovilovo Resort je jedan od retkih kompleksa koji istovremeno poseduje kompletnu sportsku infrastrukturu i smeštaj najviše klase.

Sportistima su na raspolaganju prostrane sobe i apartmani, izuzetan restoran koji služi odgovarajući meni za sportiste, kao i sve što je potrebno za odmor posle treninga, uz korišćenje bazena i spa centra.

Pripreme sportista mogu se organizovati tokom cele godine, a izuzetno lepa priroda u oklini Kovilovo Resort-a idealna je za kondicione treninge.

U zimskim mesecima na pripreme dolaze i mlađe kategorije, jer su cene tada povoljnije, a dolazak u Kovilovo je odlična prilika za buduće vrhunske sportiste da steknu uvid u uslove koji ih čekaju na vrhuncu karijere, kao i u način života profesionalnih sportista.